Menü

A NAP ENERGIÁJA KIMERÍTHETETLEN

2017. november 30
4343
napenergia napelem rendszer

A megújuló energia termelése és felhasználása hazánkban is egyre népszerűbb vállalkozás.

Egyre több vállalat ruház be a zöldenergia felhasználásába, hiszen Magyarország időjárási viszonylatai rendkívül kedvezőnek bizonyulnak a megújuló energia termeléséhez. Ehhez a földrajzi előnyhöz képest azonban még mindig lemaradásban vagyunk a megújuló energia felhasználásában a rekordokat döntögető országok mögött ( Svájc, Egyesült Arab Emírségek, Amerikai Egyesült Államok, Nagy-Britannia ). 

Hazánk adottságai kiválóak

Magyarország a napsugárzási órákat tekintve a déli országok közé sorolható ( Olaszország, Görögország ), hiszen kiváló adottságainak köszönhetően rengeteget süt nálunk a nap. A napsugárzás óráinak száma júliusban elérheti az 1181-et is. A Nap energiája ráadásul tiszta energiaforrást is jelent, így a napelem rendszerek működését tekintve nincsenek a környezetre szennyező és káros hatással. 

Nem úgy, mint az égéstermékekkel a légkörbe jutó szennyeződések, amelyek a levegő minőségét is negatív irányba befolyásolják. Asztmát és súlyosabb légúti megbetegedéseket is okozhatnak.

Az energiatakarékosság és a megújuló energia használata még mindig nem érte el azt a popularitást, amely megilletné. Pedig a megújuló energia nemcsak a környezetünket nem terheli, hanem hosszú távon nagyszerű befektetésnek is minősül: nyáron kiválóan fűthető vele a medence, télen pedig lakásunk padlófűtése is megoldott lehet általa. A napelem rendszer ár tekintetében megtérülő befektetés lehet hazánkban is.

A Nap kimeríthetetlen

Az egész naprendszer, beleértve a Földet is a Nap energiájára hagyatkozva újul meg folyamatosan. A napsugárzásnak köszönhető, hogy a magasabb rendű élet kialakult és megél bolygónkon. Ez pedig ennek a kimeríthetetlen energiaforrásnak köszönhető. A Nap élettartama emberi mértékeket nézve szinte nem is mérhető, hiszen körülbelül 5 milliárd éves, és szakértők szerint ugyanennyi ideig még biztosan számíthatnak bolygónk lakói a nap melegére. 

Napelem, rendszer, ár: tájékozódjon a megújuló energia megfelelő használatáról és érdekességeiről, hiszen a környezetterhelés az egész bolygónkat érinti! Magyarországon évtizedek óta nem volt ilyen forró a nyár. Gondoljon bele, mennyi zöldenergiát lehet ilyenkor megtermelni? Az elhúzódó hőségriadónak pozitív hatása is van.