Menü
  • Pályázásra és napelemre fel!
    2018. május 31
    4000
    Szeretne spórolni áramfogyasztásán? Szívesen hozzájárulna a negatív környezeti hatások mérsékléséhez anélkül, hogy sötétségbe kelljen burkolóznia esténként, de hezitál a napelem rendszer ára miatt? Akkor itt az ideje pályázni!
  • Szigorú a METÁR – kevesebb beruházás várható
    2018. március 13
    3977
    Úgy tűnik nem kedvezett azon vállalkozásoknak a tavalyi év, amelyek megújuló energiatermelésükhöz támogatást szerettek volna szerezni.A napenergia azonban még mindig befutó.
  • Napelemmel az egészségügyi ellátásért – Csongrád megye fejlesztése
    2018. február 12
    3944
    November közepén került beüzemeltetésre Makón. A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó –nak nem ez az első beruházása napelem terén – a már meglévő 50 kilowattos napelemrendszer jó szolgálatot tett, most egy újabb beruházással 456 napelemtáblát telepítettek hozzá, amely így együttesen 117,5 kilowatt energiát biztosít a kórház számára.
  • Átadásra kerültek az első Távhő ökocímkék
    2018. február 07
    3958
    Ezek a címkék a háztartási gépeken levő matricákhoz hasonlóan arról tájékoztatják a vevőt, hogy az adott szolgáltató milyen színvonalú távfűtéssel rendelkezik. További tájékoztatást nyújt az energiahatékonyságról,a zöldenergia-felhasználásáról és a szén-dioxid kibocsátás mértékéről.
  • A naperőműpiac robbanása Magyarországon Valóban nehezen kezelhető az ügy?
    2018. február 02
    3951
    Tavaly, év végén zárult a KÁT- kérelmek benyújtása – közel 2400 naperőmű létrehozására vonatkozó pályázat érkezett be, ami 2 gigawatt kapacitásra vonatkozott.Becslések szerint ennek körülbelül 30-50%-a valósulhat meg mindössze.Ez körülbelül 600-900 megawatt energiát jelenthet, ami megfelel a várakozásoknak.
  • Folyamatosan nő a napenergiát felhasználók száma a Nemzeti Közművek áramelosztási területén
    2018. január 31
    3974
    Folyamatosan nő azoknak a száma, akik részben napenergia hasznosításával fedezik háztartásuk, intézményük vagy vállalkozásuk áramfelhasználását.
  • ÖSSZEFOGLALÓ A NOVEMBERBEN LEZAJLOTT ENERGY INVESTMENT FÓRUMRÓL
    2018. január 08
    3997
    2017. november 7-én immár kilencedik alkalommal tartottá meg Magyarország egyik legnagyobb befektetés fókuszú konferenciáját Budapesten.
  • Békéscsaba a Modern Városok Program keretein belül szépül
    2018. január 03
    4484
    Mintegy 18 milliárd forintos támogatással épül napelem park Békéscsabán, a program része, hogy az így nyert energiával egy multifunkcionális sportcentrum világítását lássák el.
  • Csak nyerhet Magyarország a napenergiával
    2017. december 11
    4063
    A megújuló energia nem csupán gazdasági megfontolásokból lehet kedvező ( hiszen kevesebb áramot kell felhasználni ), hanem a környezettudatosság fontosságában is szerepet játszik. A klímaváltozás egyik fő okozójának ugyanis a szén-dioxid kibocsátást tartják.
  • Új pályázat vállalkozásoknak napelem rendszerekre
    2017. november 03
    4210
    Szinte minden vállalkozás típusnak, napelemes rendszer 50% támogatással.
  • NAPELEMET ÉPÍTETTEK A SZENT MARGIT KÓRHÁZRA
    2017. november 03
    4098
    Kis hazánkban is egyre elterjedtebb a napelem rendszerek építése és felhasználása. Egyre több vállalkozás, intézmény ( és magánszemély ) számára válik világossá, hogy a megújuló energia felhasználása nemcsak környezetbarát lépés, de megtérülő vállalkozás is.
  • HELYZETJELENTÉS A ZÖLDENERGIÁRÓL
    2017. szeptember 22
    4590
    A magyarországi zöldenergia hallatán két dolgot tehet az ember: vagy legyint, hogy minek az és semmi értelme, vagy nagyon tudatosan, használható érvekkel próbálja alátámasztani a megújuló energia fontosságát és a környezet védelmének szerepét a téma kapcsán.
  • FEJLŐDIK A MAGYAR NAPELEMES PIAC
    2017. szeptember 02
    4790
    Sajnos Magyarország lényeges lemaradást tudhat magáénak a napelemes piacon. Nyugat-Európa olyan mértékben húzott el tőlünk, hogy ezt a hátrányt már nagyon nehéz lesz behoznunk. A zöld, környezetbarát városok külföldön már szinte átlagosnak számítanak, míg itthon egy-egy napelemes gazdaság vagy lakás még mindig újdonságnak számít.
  • HOL ÁLL MAGYARORSZÁG AZ ENERGETIKAI RANGLISTÁN?
    2017. augusztus 31
    4122
    Gondolta volna, hogy a napelemes rendszerek árai már Magyarországon sem megterhelőek? Kellemes meglepetést jelentő 21. helyezést ért el Magyarország a World Economic Forum 127 ország energetikai rendszerét és energiaellátását összehasonlító ranglistáján.
  • NEM ÜGYELNEK ITTHON AZ INGATLANVÁSÁRLÓK AZ ENERGIAHATÉKONY MEGOLDÁSOKRA
    2017. augusztus 10
    4184
    Vancouver – egy város, ahol a 100%-ban megújuló energia felhasználását komolyan gondolják. Ez az észak-amerikai város hosszú idő óta foglal már el igazán előkelő helyet, már ami a megújuló energiát illeti. Az alternatív erőforrásokat remekül és tudatosan használják ki, hiszen víz- és szélerőműveket is építettek szép számmal.