Menü

Kedvező napelem rendszer árak 2018-ban

2018. június 30
6268
lakásfelújítás napelem rendszer 2018

Napsütötte Nyíregyháza

Nyíregyháza a globálsugárzást tekintve igen kedvező pozícióban van. Ez azt jelenti, hogy egységnyi sík, horizontális felületre a tejes sugárzásból egységnyi idő alatt érkező energiamennyiség igen magas. A város előnyére kovácsolható még az is, hogy az ország egyik legderültebb területeként tartják számon. Mindez és a napelem akció 2018-ban is megkönnyíti a napkollektor vagy a napelem rendszer megtelepedését a háztetőn.

 

A ház-, és a tetőszerkezet adottságai

Közvetlenül szólnak bele egy napelemes rendszer kiépíthetőségébe. A pontos helyzetfelmérésben szakembereink tudnak megfelelő asszisztenciát nyújtani, de a kérdés fontosságának érzékeltetése érdekében nézzük meg a következő példát. Egy tipikus családi ház egész éves áramfogyasztásának biztosításához legkevesebb 10 napelemet kell felszerelni. Egy napelem elérheti akár a 17-20 kg-os súlyt. Óvatos becsléssel, ezt azt jelenti, hogy minimálisan 170-200 kg plusz teherrel kell megbirkóznia a tetőszerkezetnek, úgy hogy az egyéb, kötelező tartalékokról még nem is esett szó. Első és legfontosabb lépés ezért mindig annak meghatározása, hogy megfelelő statikai adottsággal bír-e az ingatlan a telepített rendszer megtartásához.

 

napelemes felújítás akció 2018

 

Minden a tetőszerkezeten áll vagy bukik?

Nem kell csüggednünk és máris búcsút intenünk a tiszta energiának akkor sem, ha háztetőnk nem bizonyul megfelelő alanynak a feladatra. Egyetlen dolgunk, hogy szétnézzünk a ház körül és megtaláljuk a rendszer kiépítésére a legalkalmasabb területet.

 

Napelemes autóbeálló

A hálózatra tápláló napelemes kiserőművel felszerelt személygépkocsi beálló nemcsak praktikus, de környezetbarát megoldást is jelent. Vonzerejét az adja, hogy elérhetővé teszi a megújuló alapon történő áramtermelést azok számára is, akiknél a tetőn különböző okból kifolyólag erre nem lenne lehetőség. Ha Önnek netán elektromos autója van, akkor annak feltöltésére is felhasználhatja a megtermelt áramot.

 

napelems parkoló akció 2018
Árnyékot és áramot adó napelemes parkoló egy bevásárlóközpontnál


A napsugarak így a napelemek számára semmi sem legyőzhetetlen. Az igényeihez és lehetőségeihez legjobban illeszkedő napelem rendszer árak 2018-ban is elérhető közelségben vannak. A GINOP 8.4.1/A-17 Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelprogrammal Ön is valóra válthatja álmait.