Menü

Napelem pályázat

2018. március 11
6889
napelem pályázat készítés

Míg korábban mindenki úgy gondolta, hogy nem éri meg napelemet használni magánháztartásokban, ezzel szemben ma már ez nem mondható el. Egyre nagyobb számba jelennek meg napelemek és napkollektorok magánházak tetején és nem véletlenül. Például Szeged térségében az utóbbi 2-3 évben majd 400 új háztartást regisztráltak, ahol napelemet használnak. 

 

zöldenergia megújuló energia
A zöldenergiáé a jövő!

 

A napelemek számának a növekedése mögött elsősorban a megnövekedett állami szerepvállalás, állami támogatás, a napelem pályázat lehetősége áll. Az állami támogatás mozgató rugója a GINOP-8.4.1/A-17 elnevezésű hitelprogram, ami 2018.01.08-tól 105,2 milliárd forint keretösszeggel rendelkezik. Ennek a keretösszegnek a 25%-áig adhat az állam hitelt lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó beruházásokra. Azok a projektek támogathatók, amelyek megvalósítására, azaz a támogatás felhasználására Magyarország területén, a Közép-Magyarország régión kívül kerül sor.  A támogatható projektek köre szerint támogatást kaphat a pályázó lakóépület, társasházi lakóépület, lakásszövetkezeti lakóépület, társasházi vagy lakásszövetségi lakás. A hitel futamideje 20 év és az igénylő ezt teljes költség- és kamatmentességet élvezve nyerheti el. 

 

napelem pályázat megfizethető áron

A megújuló energia kiépítése ma már megfizethető!

 

Egyértelműen javulnak az alternatív energiaforrások telepítésének feltételei, az ár és a telepítés bonyolultsága tekintetében is. Cégünk nem csak a kivitelezés, de a pályázat megírásában, a pályázatíróval való kapcsolattartásban is szerepet vállal, segítséget nyújt Önnek, amennyiben a kivitelezést mi végezzük a sikeres pályázat esetén, úgy a pályázatban nyújtott segédkezésünk teljesen ingyenes. A szakértők szerint a napelem kb. 8 év alatt visszahozza az árát, azonban ez az idő sikeres pályázat esetén az állami támogatásnak hála akár a felére is csökkenhet. 

Így azt kell mondjuk, hogy mindenképp megéri elgondolkodni a napelemek telepítése és a napelem pályázat ötletén, mert egy igazi közép-hosszútávú befektetésről beszélünk. Nem csupán anyagilag jár jól, de egy 6kW-s napelem rendszer annak felel meg évente, mintha 4,9 tonnával kevesebb széndioxidot bocsátott volna ki, vagy mintha 32590 kilométerrel kevesebb utat tett volna meg autóval, esetleg elültetett volna 125 fát. Igazán kis befektetés ez, ahhoz képest, hogy mekkora előnyt jelent a föld és a zsebünk számára. 

 

A lehetőségek adottak, mi segítünk önnek, az állam is segít. Tehát épp ideje leszámolni a vaskos számlákkal és ami még fontosabb vigyázni, óvni a környezetünket.