Menü

Nem lesz több erőmű? Az egyéni energiatermelésé a jövő?

2018. február 20
4018
egyéni energiatermelés napelem rendszer ár

Nem lesz több erőmű?

Az egyéni energiatermelésé a jövő?

 

A piacot teljesen mértékben a decentralizált termelés és fogyasztók fogják meghatározni – ilyen és ehhez hasonló gondolatokat osztottak meg egymással a hazai energiavállalatok vezérigazgatói az idei Portfolio Energy Investment Forum 2017 rendezvényen.

Az MVM Zrt. vezérigazgatója, Zsuga János megfogalmazta, hogy ma már a fogyasztóból inkább ügyfél lett, aki magát a szolgáltatást akarja megvásárolni, melynek része az ellátásbiztonság. A változásokról beszélve több kérdés is felmerül, főként, hogyan fog végbemenni ez.
Ságodi Attila a KPMG kormányzati, infrastruktúra, energetikai és kisüzemi ágazatokért felelős vezetője viszont ezzel kapcsolatban azt fogalmazta meg, hogy a távközléshez hasonlóan az energetikában is szükség van több versenyzőre, és ezek közül azok kerülnek nyerési helyzetbe, akik az ügyfelekkel jó kapcsolatot építenek ki – ide tartozik a kiszolgálás, az ügyfélszolgálat és a panaszkezelés. Ezek azok a szempontok, amit egy ügyfél nagyon alaposan átgondol – a költségek mellett.

 

egyéni energiatermelés napelem rendszer ár

 

 

A KÁT-határozat a napenergia beruházás záloga. Ezek a projektek főként a vállalatokat és az államot érinti – átlagosan 15 éves lejáratú fix kamatozású hiteleket nyújtanak a bankok, melyhez még 30%-os önerőt kell nyújtani. Külföldön a kisebb projekteket ún. crowd-funding módszerrel alkalmazzák.
A Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott hitel is, amely 0 százalékos.  Azonban létezik egy új, kedvezőbb módszer, amelynek feltétele egy részvénytársaság létrehozása; ennek értékpapírjaiból fedezik a napenergia projekteket.

Érdemes elgondolkozni a kedvezőbb napelem, rendszer ár arányon is, hiszen a fent írt finanszírozási módszerek alapján, jutányosan modernizálhatjuk vállalatunk energiaellátását. Így környezetbarátokká is válunk, ezzel tesszük kifogástalanná vállalatunk arculatát, értékeit, misszióját.