Menü

PANDA FORMÁJÚ NAPELEM ÉPÜLT KÍNÁBAN

2017. október 31
4774
panda formájú napelem rendszer ár

Kínában épült egy új napelem rendszer. Történt már ilyen máskor is, hiszen az elmúlt évben Kína átvette az Amerikai Egyesült Államoktól a vezető szerepet a megújuló energia termelésében és felhasználásában, így világelsőként tarthatjuk számon. Ám ez a napelemes rendszer nem kapott épp hétköznapi formát.

Panda alakzatban telepítették

Zseniális húzással rukkoltak elő a kínaiak, amikor panda formájú napenergia rendszert építettek. A látványos energiatermelő nemcsak igazán különleges és egyedi látványt nyújt, de hihetetlenül sok háztartás energia ellátására is képes.

Nyolcezer háztartás

Az új rendszer körülbelül nyolcezer átlagos háztartás energia ellátására képes, ami rengeteg energia megspórolása is egyben. A pandát egyébként Datong városában építették fel, amely az ország északi részén található település.

Több panda is lesz

A tervek szerint nem sokáig marad magányos a panda, hiszen rögtön kettőt is szeretnének még építeni a szakemberek. A folyamatosan bővülő kapacitás rendkívül sok zöldenergiát termel.

A napelemet egyébként az ENSZ támogatásával helyezték ki és fontos célja volt. Mégpedig az, hogy növelje a környezettudatosságot a kínai fiatalok körében. A kihelyező cég pedig további ázsiai országokban is tervezi a panda formájú napenergia rendszerek telepítését.
Napelem, rendszer, ár: a környezettudatosság mellett a megspórolt összeg sem elhanyagolható, amit a zöldenergia felhasználásával teremtettek elő. A napelem, rendszer, ár összefüggése tehát a telepítések gyakoriságától és méreteitől is függ.

A kínaiak zseniális ötlete, hogy panda formájú legyen egy napelem park, egészen elképesztő. Mostantól már az űrből sem csak a Nagy Fal látszik majd, hanem a hatalmas panda, illetve a későbbiekben pandák is. A panda fekete részei monokristályos szilicium napelemek, a fehér részei pedig vékonyréteg napelemekből állnak. Az 1500 hektáros monumentális építmény valószínűleg további érdekes ötleteket adott a megújuló energiatermelést tekintve – már ami a telepítés formai kivitelét illeti.