Menü
 • Új-Zéland újít – újrafelhasználható energiában a csúcson!
  2018. január 29
  4671
  Új-Zéland a teljesen megújuló energiaforrások útján
  Az elmúlt években is jelentős fejlesztéseket vittek végbe Új-Zélandon – jó úton halad afelé, hogy az energiaszükségleteiket teljesen megújuló forrásokból fedezzék.
 • MAGYAR LÁMPÁKKAL A BRIT VILÁGÍTÁSÉRT!
  2018. január 17
  3983
  Saintsbury’s és General Electric együttműködés
  Az éves termelést jelentősen meghaladó megrendelést kapott a nagykanizsai General Electric – az itt készülő LED-es lámpák ugyanis meg sem állnak Nagy-Britanniáig, hogy a Saintsbury’s áruházlánc több száz üzletét világítsák meg az elkövetkezendő három évben.
 • A Google is beszáll a napelem üzletbe
  2017. december 01
  4073
  A keresőcég hatalmas ötlettel állt elő, amikor úgy gondolta, hogy segít: mikor, hová és kinek érdemes a napelem rendszer ár legoptimálisabb kihasználása. Felismerte, hogy a környezetbarát vállalatok és nagyobb cégek esetében egyre fontosabb, hogy megújuló zöldenergiát használjanak. De parkok, iskolák, kórházak és egyéb intézmények is egyre inkább a pozitív példát erősítik. Magyarországon például nem is olyan régen a budapesti Szent Margit Kórház kapott napelemes rendszert, amely hatalmas újításnak számít.
 • REKORDOT DÖNTÖTT NAGY-BRITANNIA
  2017. november 10
  4133
  A brit szigeten élők ismét kitettek magukért: újabb rekordot döntöttek meg. Most a zöldenergia felhasználásának területén.
 • PANDA FORMÁJÚ NAPELEM ÉPÜLT KÍNÁBAN
  2017. október 31
  4746
  Kínában épült egy új napelem rendszer. Történt már ilyen máskor is, hiszen az elmúlt évben Kína átvette az Amerikai Egyesült Államoktól a vezető szerepet a megújuló energia termelésében és felhasználásában, így világelsőként tarthatjuk számon.
 • VILÁGELSŐ LETT KÍNA
  2017. október 25
  4193
  Kína szerepe a megújuló energia termelésében, illetve felhasználásában az elmúlt évek alatt rengeteget fejlődött.
 • NAPELEMES REKORD SVÁJCBAN
  2017. október 12
  4327
  Gondolta volna, hogy napelem rendszert akár stadionba is érdemes telepíteni? Svájc gondolta! Ugyanis a Tissot Aréna tetejére telepítették a világ egyik leghatalmasabb naperőművét. A sportlétesítmény egyébként főleg futball és jégkorong mérkőzéseket fogad be, ezen felül pedig található az épületben curlingpálya, étterem, bolt, mozi, illetve fedett közterek is.
 • LAS VEGAS ÁTÁLLT A MEGÚJULÓ ENERGIÁRA
  2017. október 02
  4152
  Las Vegas, az amerikai nagyváros hatalmas lépésre szánta el magát – azonban ez nem hirtelen történt, folyamatos fejlődés eredménye volt. Már jó ideje tervezgette a luxus és csillogás fővárosa, hiszen az évente több millió turista rengeteg energiát halmoz fel.
 • ÉPÍTIK A VILÁG LEGNAGYOBB NAPERŐMŰVÉT
  2017. szeptember 30
  4210
  Elméletileg már nem sokat kell várni, hiszen a 872 millió dolláros gigaösszegbe kerülő hatalmas naperőmű építései hamarosan elindulhatnak. Az 1177 megawatt kapacitású naperőmű Abu-Dhabiban jön majd létre. A világ legnagyobb naperőműve egy négyzetmérföldnyi területen helyezkedik majd el, ami körülbelül háromszáz futballpálya méretének felel meg.
 • NAPELEM FARMMAL ZÖLDÜL AZ APPLE
  2017. szeptember 14
  4276
  Jól tudjuk, hogy az Apple elkötelezte magát amellett, hogy 100 százalékban megújuló energia használatára áll át, vagyis üzlethelyiségei, adatközpontjai mellett globálisan is át kíván állni a zöld energiaforrásokra.
 • NAPENERGIA SZOLGÁLATÁBAN A SZÉNBÁNYÁK
  2017. augusztus 23
  4395
  A napenergia szolgálata már hazánkban is egyre megszokottabb, azonban még mindig rengeteg tévhit kering körülötte. Ráadásul a folyamatos újításoknak köszönhetően a fejlődés sosem áll meg. Németország ellenben kiválóan és tudatosan állítja elő a megújuló energiát. Nemrégiben eldöntötték, hogy meglepő funkciót kap majd egy szénbánya.