Menü

NAPELEM FARMMAL ZÖLDÜL AZ APPLE

2017. szeptember 14
4300
apple napelem farm

Jól tudjuk, hogy az Apple elkötelezte magát amellett, hogy 100 százalékban megújuló energia használatára áll át, vagyis üzlethelyiségei, adatközpontjai mellett globálisan is át kíván állni a zöld energiaforrásokra. Manapság az Apple az egyik legzöldebb technológiai cég a világon. Napelem, rendszer, ár: az Apple évről évre egyre tudatosabb. Az Apple összes adatközpontjának száz százaléka megújuló energiaforrásokból táplálkozik, céges létesítményeik pedig majdnem teljes mértékben a megújuló energiaforrásokat használják.

Úgy tűnik, az Apple rendkívül komolyan veszi a környezetvédelmet.

Ez kiemelkedően fontos célja a vállalatnak, hiszen az Apple várakozásai szerint 2018-ban áramigénye kielégítéséhez már évi 2,5 milliárd kilowattóra villamos energia termelésre lesz szüksége. A vállalás az amerikai székhelyű technológiai óriás beszállítóira is vonatkozik. Az Ibiden nevű vállalat az első olyan cég lehet Japánban, amely hamarosan 100 százalékban megújuló energiaforrást fog használni az alkatrészek gyártása során. Ennek érdekében pedig már meg is építették a szigetország egyik legnagyobb úszó napelem farmját. Az Apple a száz hektár földet már meg is vásárolta Észak-Karolinában, ahol a hamarosan létrejövő napelem farm újabb 75 új munkahelyet is biztosítanak az ott élő lakosság számára.

Miután az ország nem csupán energiahordozókban, de szabad földterületekben sem túl gazdag, ezért kézenfekvőnek tűnt, hogy egy bevált módszert alkalmazva más országokhoz hasonlóan vízre telepítsék a farmot. Az Ibiden összesen 20 japán helyszínen tervez napelem farmot létrehozni, ami az Apple szerint jelentősen elősegíti majd, hogy gyártó partnereit is ösztönözze a megújuló energiára való átállásra. Mindemellett a fejlesztések értelemszerűen Japán energetikai céljainak elérését is támogatják. De nemcsak Japánban, hazánkban is egyre többen állnak át a megújuló energiára, köszönhetően a napelem rendszer árainak egyre népszerűbb mivoltának. Azért hazánknak még van hova fejlődnie a témában.

címkék: