Menü
 • Robogó napelemek
  2018. június 08
  4002
  A gépjárművek napelemmel való működtetése még mindig óriási kihívást jelent, ugyanis rengeteg energiát emésztenek fel egy-egy út alkalmával téve mindezt nagyon sok megállással és hirtelen elindulással megtűzdelve. A rendszerek hatékonyságához szükséges szabad felület szűkössége még bonyolultabbá teszi a helyzetet.
 • A napelem és mezőgazdaság szimbiózisa
  2018. május 04
  4272
  Földünk egyre zsúfoltabbá válik, a növekvő igények és a szűkösség farkasszemet néz egymással. Az értékes és termékeny területek alternatív erőforrás kitermelésére vagy élelmiszertermelésre való befogása igencsak komoly dilemmává nőtte ki magát az elmúlt években.
 • Napelemerőműtelepítés mezőgazdasági hasznosítással
  2018. április 28
  4571
  Miért energiát termeljünk élelmiszer helyett?
  Ez a kérdés új perspektívákat nyithat meg azok előtt, akik nyitottak a változásra és kellő figyelemmel és érdeklődéssel figyelik a jelen megújulását.
 • Innovatív megoldások tükrében az E.ON Virtuális áramfióké a jövő?
  2018. március 07
  4261
  Az E.ON legújabb innovációs megoldásával felkavarta a napenergia piacot, mivel az első olyan energiavállalattá vált, amely ügyfelei számára energiatárolási megoldást kínál – így búcsút inthetnek az akkumulátoroknak.
 • Elon Musk megépítette a világ legnagyobb akkumulátorát A különc feltaláló egyik legújabb dobása
  2018. március 02
  3875
  A Tesla villanyautóit nem kell bemutatnunk senkinek, óriási sikereket könyvelhet el magának a cég.
 • Úttörés a TeslávalTeherfuvarozás napenergia segítésével
  2018. február 26
  3920
  Manapság egyre elterjedtebb a napelemkollektorok használata. Mára már jóval hatékonyabb napelemek állnak rendelkezésünkre, amelyek jelentősebb mennyiségű energiát képesek előállítani.Megemlítendő a napelem rendszer ár értékintervalluma egyre kedvezőbbé válik az elmúlt években – nem számít már luxusterméknek.
 • Nem lesz több erőmű? Az egyéni energiatermelésé a jövő?
  2018. február 20
  4064
  A piacot teljesen mértékben a decentralizált termelés és fogyasztók fogják meghatározni – ilyen és ehhez hasonló gondolatokat osztottak meg egymással a hazai energiavállalatok vezérigazgatói az idei Portfolio Energy Investment Forum 2017 rendezvényen.
 • MAGYAR LÁMPÁKKAL A BRIT VILÁGÍTÁSÉRT!
  2018. január 17
  3983
  Saintsbury’s és General Electric együttműködés
  Az éves termelést jelentősen meghaladó megrendelést kapott a nagykanizsai General Electric – az itt készülő LED-es lámpák ugyanis meg sem állnak Nagy-Britanniáig, hogy a Saintsbury’s áruházlánc több száz üzletét világítsák meg az elkövetkezendő három évben.
 • Elektromos tehergépkocsit gyárthatnak a magyarok
  2017. december 27
  4126
  A zöldenergia felhasználása hazánkban még gyerekcipőben jár bizonyos külföldi országokhoz képest ( Kína, Amerikai Egyesült Államok ). Azonban évről évre számos fejlődés mutatkozik a téma kapcsán. Magyarország most kellően nagy lépést tehetne a megújuló energia felhasználása terén.
 • Tévhitek a napelem rendszerekkel kapcsolatban
  2017. december 05
  4370
  Amikor a napelemes rendszerekről esik szó egy társaságban, gyakran találhatjuk magunkat szemben olyan állításokkal, amelyek nem pontos, alátámasztható adatok. Azonban mégis kételyeket ébreszthetnek a napelem rendszer ár összefüggéseiben, illetve a megújuló energia felhasználásában.
 • HOGYAN MŰKÖDIK TÉLEN A NAPENERGIA?
  2017. november 23
  6358
  A napenergia működése nem csak a nyári hónapokban garantált, pedig sokan még mindig úgy gondolják. Ezt a tévhitet azonban nem árt megdönteni, hiszen a napkollektorok a téli időszakban is képesek megújuló energiát előállítani.
 • PANDA FORMÁJÚ NAPELEM ÉPÜLT KÍNÁBAN
  2017. október 31
  4746
  Kínában épült egy új napelem rendszer. Történt már ilyen máskor is, hiszen az elmúlt évben Kína átvette az Amerikai Egyesült Államoktól a vezető szerepet a megújuló energia termelésében és felhasználásában, így világelsőként tarthatjuk számon.
 • NAPELEMES REKORD SVÁJCBAN
  2017. október 12
  4327
  Gondolta volna, hogy napelem rendszert akár stadionba is érdemes telepíteni? Svájc gondolta! Ugyanis a Tissot Aréna tetejére telepítették a világ egyik leghatalmasabb naperőművét. A sportlétesítmény egyébként főleg futball és jégkorong mérkőzéseket fogad be, ezen felül pedig található az épületben curlingpálya, étterem, bolt, mozi, illetve fedett közterek is.
 • ÉPÍTIK A VILÁG LEGNAGYOBB NAPERŐMŰVÉT
  2017. szeptember 30
  4210
  Elméletileg már nem sokat kell várni, hiszen a 872 millió dolláros gigaösszegbe kerülő hatalmas naperőmű építései hamarosan elindulhatnak. Az 1177 megawatt kapacitású naperőmű Abu-Dhabiban jön majd létre. A világ legnagyobb naperőműve egy négyzetmérföldnyi területen helyezkedik majd el, ami körülbelül háromszáz futballpálya méretének felel meg.
 • NAPENERGIA ÉS ATOM
  2017. szeptember 08
  4497
  A tavalyi esztendőben első alkalommal már a napenergia alapú megoldások és szolgáltatások értékesítéséből volt a legnagyobb árbevétel globálisan. Minden - úgynevezett - fejlett, vagy tiszta energiaforrás áramtermelésben betöltött szerepét figyelembe véve ez hatalmas eredménynek számít.
 • NAPENERGIA SZOLGÁLATÁBAN A SZÉNBÁNYÁK
  2017. augusztus 23
  4395
  A napenergia szolgálata már hazánkban is egyre megszokottabb, azonban még mindig rengeteg tévhit kering körülötte. Ráadásul a folyamatos újításoknak köszönhetően a fejlődés sosem áll meg. Németország ellenben kiválóan és tudatosan állítja elő a megújuló energiát. Nemrégiben eldöntötték, hogy meglepő funkciót kap majd egy szénbánya.
 • ESŐBŐL TERMEL ÁRAMOT AZ ÚJ NAPELEM RENDSZER
  2017. augusztus 16
  4462
  Gondolhatnánk, hogy a napelem rendszer csak és kizárólag verőfényes napsütésben működik. Hiszen a napelemes rendszer lényege, hogy cellák segítségével alakítja át a napfényt elektromos árammá. Nyilvánvaló, hogy minél jobban süt a nap, annál több áramot sikerül előállítani. Azonban mi történik akkor, ha be van borulva, netán esik az eső?
 • INNOVÁCIÓ AZ ELEKTROMOS AUTÓK TÖLTÉSÉBEN
  2017. augusztus 03
  5034
  Az elmúlt 5 évben aktuális és népszerű témává vált az e-autózás, ami a közeljövőben további fejlődésnek néz elébe. Ehhez kapcsolódóan egyre nagyobb figyelem szegeződik a közterületi és az otthoni töltőeszközökre is. A napelem rendszer árai nemcsak otthonunkban, hanem elektromos autónk töltésénél is fontos szerepet játszik.