Menü
  • Robogó napelemek
    2018. június 08
    4010
    A gépjárművek napelemmel való működtetése még mindig óriási kihívást jelent, ugyanis rengeteg energiát emésztenek fel egy-egy út alkalmával téve mindezt nagyon sok megállással és hirtelen elindulással megtűzdelve. A rendszerek hatékonyságához szükséges szabad felület szűkössége még bonyolultabbá teszi a helyzetet.
  • A napelem és mezőgazdaság szimbiózisa
    2018. május 04
    4282
    Földünk egyre zsúfoltabbá válik, a növekvő igények és a szűkösség farkasszemet néz egymással. Az értékes és termékeny területek alternatív erőforrás kitermelésére vagy élelmiszertermelésre való befogása igencsak komoly dilemmává nőtte ki magát az elmúlt években.
  • Napelemerőműtelepítés mezőgazdasági hasznosítással
    2018. április 28
    4581
    Miért energiát termeljünk élelmiszer helyett?
    Ez a kérdés új perspektívákat nyithat meg azok előtt, akik nyitottak a változásra és kellő figyelemmel és érdeklődéssel figyelik a jelen megújulását.
  • Innovatív megoldások tükrében az E.ON Virtuális áramfióké a jövő?
    2018. március 07
    4272
    Az E.ON legújabb innovációs megoldásával felkavarta a napenergia piacot, mivel az első olyan energiavállalattá vált, amely ügyfelei számára energiatárolási megoldást kínál – így búcsút inthetnek az akkumulátoroknak.
  • Elon Musk megépítette a világ legnagyobb akkumulátorát A különc feltaláló egyik legújabb dobása
    2018. március 02
    3884
    A Tesla villanyautóit nem kell bemutatnunk senkinek, óriási sikereket könyvelhet el magának a cég.
  • Úttörés a TeslávalTeherfuvarozás napenergia segítésével
    2018. február 26
    3930
    Manapság egyre elterjedtebb a napelemkollektorok használata. Mára már jóval hatékonyabb napelemek állnak rendelkezésünkre, amelyek jelentősebb mennyiségű energiát képesek előállítani.Megemlítendő a napelem rendszer ár értékintervalluma egyre kedvezőbbé válik az elmúlt években – nem számít már luxusterméknek.
  • Nem lesz több erőmű? Az egyéni energiatermelésé a jövő?
    2018. február 20
    4074
    A piacot teljesen mértékben a decentralizált termelés és fogyasztók fogják meghatározni – ilyen és ehhez hasonló gondolatokat osztottak meg egymással a hazai energiavállalatok vezérigazgatói az idei Portfolio Energy Investment Forum 2017 rendezvényen.
  • MAGYAR LÁMPÁKKAL A BRIT VILÁGÍTÁSÉRT!
    2018. január 17
    3991
    Saintsbury’s és General Electric együttműködés
    Az éves termelést jelentősen meghaladó megrendelést kapott a nagykanizsai General Electric – az itt készülő LED-es lámpák ugyanis meg sem állnak Nagy-Britanniáig, hogy a Saintsbury’s áruházlánc több száz üzletét világítsák meg az elkövetkezendő három évben.
  • Elektromos tehergépkocsit gyárthatnak a magyarok
    2017. december 27
    4137
    A zöldenergia felhasználása hazánkban még gyerekcipőben jár bizonyos külföldi országokhoz képest ( Kína, Amerikai Egyesült Államok ). Azonban évről évre számos fejlődés mutatkozik a téma kapcsán. Magyarország most kellően nagy lépést tehetne a megújuló energia felhasználása terén.
  • Tévhitek a napelem rendszerekkel kapcsolatban
    2017. december 05
    4379
    Amikor a napelemes rendszerekről esik szó egy társaságban, gyakran találhatjuk magunkat szemben olyan állításokkal, amelyek nem pontos, alátámasztható adatok. Azonban mégis kételyeket ébreszthetnek a napelem rendszer ár összefüggéseiben, illetve a megújuló energia felhasználásában.
  • HOGYAN MŰKÖDIK TÉLEN A NAPENERGIA?
    2017. november 23
    6365
    A napenergia működése nem csak a nyári hónapokban garantált, pedig sokan még mindig úgy gondolják. Ezt a tévhitet azonban nem árt megdönteni, hiszen a napkollektorok a téli időszakban is képesek megújuló energiát előállítani.
  • PANDA FORMÁJÚ NAPELEM ÉPÜLT KÍNÁBAN
    2017. október 31
    4759
    Kínában épült egy új napelem rendszer. Történt már ilyen máskor is, hiszen az elmúlt évben Kína átvette az Amerikai Egyesült Államoktól a vezető szerepet a megújuló energia termelésében és felhasználásában, így világelsőként tarthatjuk számon.
  • NAPELEMES REKORD SVÁJCBAN
    2017. október 12
    4338
    Gondolta volna, hogy napelem rendszert akár stadionba is érdemes telepíteni? Svájc gondolta! Ugyanis a Tissot Aréna tetejére telepítették a világ egyik leghatalmasabb naperőművét. A sportlétesítmény egyébként főleg futball és jégkorong mérkőzéseket fogad be, ezen felül pedig található az épületben curlingpálya, étterem, bolt, mozi, illetve fedett közterek is.
  • ÉPÍTIK A VILÁG LEGNAGYOBB NAPERŐMŰVÉT
    2017. szeptember 30
    4221
    Elméletileg már nem sokat kell várni, hiszen a 872 millió dolláros gigaösszegbe kerülő hatalmas naperőmű építései hamarosan elindulhatnak. Az 1177 megawatt kapacitású naperőmű Abu-Dhabiban jön majd létre. A világ legnagyobb naperőműve egy négyzetmérföldnyi területen helyezkedik majd el, ami körülbelül háromszáz futballpálya méretének felel meg.
  • NAPENERGIA ÉS ATOM
    2017. szeptember 08
    4507
    A tavalyi esztendőben első alkalommal már a napenergia alapú megoldások és szolgáltatások értékesítéséből volt a legnagyobb árbevétel globálisan. Minden - úgynevezett - fejlett, vagy tiszta energiaforrás áramtermelésben betöltött szerepét figyelembe véve ez hatalmas eredménynek számít.
  • NAPENERGIA SZOLGÁLATÁBAN A SZÉNBÁNYÁK
    2017. augusztus 23
    4404
    A napenergia szolgálata már hazánkban is egyre megszokottabb, azonban még mindig rengeteg tévhit kering körülötte. Ráadásul a folyamatos újításoknak köszönhetően a fejlődés sosem áll meg. Németország ellenben kiválóan és tudatosan állítja elő a megújuló energiát. Nemrégiben eldöntötték, hogy meglepő funkciót kap majd egy szénbánya.
  • ESŐBŐL TERMEL ÁRAMOT AZ ÚJ NAPELEM RENDSZER
    2017. augusztus 16
    4471
    Gondolhatnánk, hogy a napelem rendszer csak és kizárólag verőfényes napsütésben működik. Hiszen a napelemes rendszer lényege, hogy cellák segítségével alakítja át a napfényt elektromos árammá. Nyilvánvaló, hogy minél jobban süt a nap, annál több áramot sikerül előállítani. Azonban mi történik akkor, ha be van borulva, netán esik az eső?
  • INNOVÁCIÓ AZ ELEKTROMOS AUTÓK TÖLTÉSÉBEN
    2017. augusztus 03
    5043
    Az elmúlt 5 évben aktuális és népszerű témává vált az e-autózás, ami a közeljövőben további fejlődésnek néz elébe. Ehhez kapcsolódóan egyre nagyobb figyelem szegeződik a közterületi és az otthoni töltőeszközökre is. A napelem rendszer árai nemcsak otthonunkban, hanem elektromos autónk töltésénél is fontos szerepet játszik.