Menü

INNOVÁCIÓ AZ ELEKTROMOS AUTÓK TÖLTÉSÉBEN

2017. augusztus 03
4992
elektromos autó töltés napelem rendszer ár

Az elmúlt 5 évben aktuális és népszerű témává vált az e-autózás, ami a közeljövőben további fejlődésnek néz elébe. Ehhez kapcsolódóan egyre nagyobb figyelem szegeződik a közterületi és az otthoni töltőeszközökre is. A napelem rendszer árai nemcsak otthonunkban, hanem elektromos autónk töltésénél is fontos szerepet játszik. A Nemzetközi Energia Ügynökség egyik korábbi becslése szerint a belvárosi légszennyezést csökkentő, hibrid és akkumulátorral működő elektromos autók 2025-re a globális járműpiac akár 15%-át is jelenthetik majd.

 

innováció elektromos autó napelem rendszer ár

 

 

MIRE FIGYELJEN AZ ELEKTROMOS AUTÓ TÖLTÉSÉNÉL?

 

Az elektromos autókhoz szánt töltők esetében ma már egészen egyszerű dolgunk van, pláne külföldön, ugyanis nincs szükség bonyolult infrastruktúrák kiépítésére, érdemes azonban megfontolni pár tanácsot a hatékony és biztonságos üzemeltetéshez. Napelem, rendszer, ár: nem árt tájékozódni. Fontos, hogy e-autó tulajdonosként a legmegfelelőbb töltőállomást válasszuk járművünkhöz, amihez több szempontot sem árt fontolóra venni:
Mérlegelje, hogy a töltőállomás beépített kábellel vagy aljzattal rendelkezik-e. A beépített kábel kényelmes és egyszerű választásnak tűnhet, azonban fontos szem előtt tartani, hogy a vezeték nem hordozható, ezért csak egy adott helyen tudja majd használni. Ezen kívül figyeljen rá, hogy kizárólag megbízható gyártó töltőállomását használja, és nem árt utánanézni a készülék különböző minősítéseinek is (például CE).

 

autó töltés napelem rendszer ár

 

 

Tudakolja meg, hogy a töltőkábel teljesítménye mennyire illeszkedik az autó töltésfelvevő képességéhez, illetve a töltőállomás teljesítményéhez. Magyarország még szinte gyerekcipőben jár az elektromos autó használatában, de a külföldön már egyre népszerűbb, környezetbarát trend nem sokáig fog magára váratni. Napelem, rendszer, ár: hazánkban is egyre több formájában elérhető a megújuló energia kihasználása. A megújuló energia mindenki számára egyre fontosabbá válik, így környezetünk védelmére is nagyobb hangsúlyt tudunk fektetni. Az így megspórolt ( rendkívüli ) energiaforrásoknak pedig nagy hasznát vesszük majd a későbbiekben.