Menü

OLCSÓ A MEGÚJULÓ ENERGIA

2017. október 19
4482
olcsó megújuló energia napelem rendszer ár

Általában azt halljuk, hogy a megújuló energiatermelés drága, a telepítése szintén drága, és a fenntartása is drága. Ez dőlt most meg.

A megújuló energiatermelés olcsóbb

A fejlődő, illetve fejlett országokban a megújuló energia egyaránt olcsóbbá vált. A Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség ( IRENA ) szerint körülbelül 2030-ig illene megdupláznunk a megújuló energia rendszerek telepítését. Hiszen ezen kapacitások megnövelése jelentősen visszaszoríthatja a globális felmelegedést. A közvetlen állami beruházások is ezt segíthetnék elő, így a napelem, rendszer, ár is olcsóbb lenne, ezáltal pedig többek számára elérhető.

Tudatos megújítók

A napenergia tudatos felhasználásában számos ország igyekszik az élre törni: Kína, Amerikai Egyesült Államok, Svájc, Egyesült Arab Emirátusok. Ezekben az államokban hatalmas rekordokat döntenek meg, illetve rengeteg naperőművel építenek ( akár stadionok tetejére is ). Kína politikai vezetése rendkívül elszánt a megújuló energia felhasználásában, de szorosan a nyakukban ott liheg az Egyesült Arab Emirátus is. Az amerikai nagyváros, Las Vegas pedig már száz százalékban megújuló napenergiából látja el a várost.

Próbálnak megoldást találni arra is, hogyan finanszírozhatóak a költségek, illetve hogyan lehetne azokat minimális szintre csökkenteni. A megfelelő szabályozási keretek még nem készültek el, de reménykedhetünk, hiszen ez megoldást jelenthetne hazánk számára is, hogy minél több épület termeljen megújuló energiát.
Napelem, rendszer, ár: itthon is sokat spórolhat, hiszen befektetése megtérül. Ráadásul környezetünk védelme szintén nem elhanyagolható. A tudatos gondolkodás szerves részét képezi a zöldenergia használata, akár mindennapjainkban is.

Hazánkban még nem a rekordok döntögetése a cél, hanem az, hogy minél több háztartásban, vállalati épületen, illetve közterületen minél gyakoribb legyen a megújuló energia használata, mely nem életidegen, hanem a lakosság mindennapjainak szerves és elengedhetetlen részét képezi. Az olcsó megújuló energia pedig szoros összefüggésben áll ezzel.