Menü
 • Pályázásra és napelemre fel!
  2018. május 31
  4049
  Szeretne spórolni áramfogyasztásán? Szívesen hozzájárulna a negatív környezeti hatások mérsékléséhez anélkül, hogy sötétségbe kelljen burkolóznia esténként, de hezitál a napelem rendszer ára miatt? Akkor itt az ideje pályázni!
 • Szigorú a METÁR – kevesebb beruházás várható
  2018. március 13
  4020
  Úgy tűnik nem kedvezett azon vállalkozásoknak a tavalyi év, amelyek megújuló energiatermelésükhöz támogatást szerettek volna szerezni.A napenergia azonban még mindig befutó.
 • Napelemmel az egészségügyi ellátásért – Csongrád megye fejlesztése
  2018. február 12
  3990
  November közepén került beüzemeltetésre Makón. A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó –nak nem ez az első beruházása napelem terén – a már meglévő 50 kilowattos napelemrendszer jó szolgálatot tett, most egy újabb beruházással 456 napelemtáblát telepítettek hozzá, amely így együttesen 117,5 kilowatt energiát biztosít a kórház számára.
 • Átadásra kerültek az első Távhő ökocímkék
  2018. február 07
  4007
  Ezek a címkék a háztartási gépeken levő matricákhoz hasonlóan arról tájékoztatják a vevőt, hogy az adott szolgáltató milyen színvonalú távfűtéssel rendelkezik. További tájékoztatást nyújt az energiahatékonyságról,a zöldenergia-felhasználásáról és a szén-dioxid kibocsátás mértékéről.
 • A naperőműpiac robbanása Magyarországon Valóban nehezen kezelhető az ügy?
  2018. február 02
  3998
  Tavaly, év végén zárult a KÁT- kérelmek benyújtása – közel 2400 naperőmű létrehozására vonatkozó pályázat érkezett be, ami 2 gigawatt kapacitásra vonatkozott.Becslések szerint ennek körülbelül 30-50%-a valósulhat meg mindössze.Ez körülbelül 600-900 megawatt energiát jelenthet, ami megfelel a várakozásoknak.
 • Folyamatosan nő a napenergiát felhasználók száma a Nemzeti Közművek áramelosztási területén
  2018. január 31
  4019
  Folyamatosan nő azoknak a száma, akik részben napenergia hasznosításával fedezik háztartásuk, intézményük vagy vállalkozásuk áramfelhasználását.
 • ÖSSZEFOGLALÓ A NOVEMBERBEN LEZAJLOTT ENERGY INVESTMENT FÓRUMRÓL
  2018. január 08
  4044
  2017. november 7-én immár kilencedik alkalommal tartottá meg Magyarország egyik legnagyobb befektetés fókuszú konferenciáját Budapesten.
 • Békéscsaba a Modern Városok Program keretein belül szépül
  2018. január 03
  4531
  Mintegy 18 milliárd forintos támogatással épül napelem park Békéscsabán, a program része, hogy az így nyert energiával egy multifunkcionális sportcentrum világítását lássák el.
 • Csak nyerhet Magyarország a napenergiával
  2017. december 11
  4109
  A megújuló energia nem csupán gazdasági megfontolásokból lehet kedvező ( hiszen kevesebb áramot kell felhasználni ), hanem a környezettudatosság fontosságában is szerepet játszik. A klímaváltozás egyik fő okozójának ugyanis a szén-dioxid kibocsátást tartják.
 • Új pályázat vállalkozásoknak napelem rendszerekre
  2017. november 03
  4259
  Szinte minden vállalkozás típusnak, napelemes rendszer 50% támogatással.
 • NAPELEMET ÉPÍTETTEK A SZENT MARGIT KÓRHÁZRA
  2017. november 03
  4143
  Kis hazánkban is egyre elterjedtebb a napelem rendszerek építése és felhasználása. Egyre több vállalkozás, intézmény ( és magánszemély ) számára válik világossá, hogy a megújuló energia felhasználása nemcsak környezetbarát lépés, de megtérülő vállalkozás is.
 • HELYZETJELENTÉS A ZÖLDENERGIÁRÓL
  2017. szeptember 22
  4637
  A magyarországi zöldenergia hallatán két dolgot tehet az ember: vagy legyint, hogy minek az és semmi értelme, vagy nagyon tudatosan, használható érvekkel próbálja alátámasztani a megújuló energia fontosságát és a környezet védelmének szerepét a téma kapcsán.
 • FEJLŐDIK A MAGYAR NAPELEMES PIAC
  2017. szeptember 02
  4834
  Sajnos Magyarország lényeges lemaradást tudhat magáénak a napelemes piacon. Nyugat-Európa olyan mértékben húzott el tőlünk, hogy ezt a hátrányt már nagyon nehéz lesz behoznunk. A zöld, környezetbarát városok külföldön már szinte átlagosnak számítanak, míg itthon egy-egy napelemes gazdaság vagy lakás még mindig újdonságnak számít.
 • HOL ÁLL MAGYARORSZÁG AZ ENERGETIKAI RANGLISTÁN?
  2017. augusztus 31
  4166
  Gondolta volna, hogy a napelemes rendszerek árai már Magyarországon sem megterhelőek? Kellemes meglepetést jelentő 21. helyezést ért el Magyarország a World Economic Forum 127 ország energetikai rendszerét és energiaellátását összehasonlító ranglistáján.
 • NEM ÜGYELNEK ITTHON AZ INGATLANVÁSÁRLÓK AZ ENERGIAHATÉKONY MEGOLDÁSOKRA
  2017. augusztus 10
  4232
  Vancouver – egy város, ahol a 100%-ban megújuló energia felhasználását komolyan gondolják. Ez az észak-amerikai város hosszú idő óta foglal már el igazán előkelő helyet, már ami a megújuló energiát illeti. Az alternatív erőforrásokat remekül és tudatosan használják ki, hiszen víz- és szélerőműveket is építettek szép számmal.