Menü

Átadásra kerültek az első Távhő ökocímkék

2018. február 07
3958
távhő ökocímke napelem rendszser ár

Átadásra kerültek az első Távhő ökocímkék


 
Ezek a címkék a háztartási gépeken levő matricákhoz hasonlóan arról tájékoztatják a vevőt, hogy az adott szolgáltató milyen színvonalú távfűtéssel rendelkezik. További tájékoztatást nyújt az energiahatékonyságról,a zöldenergia-felhasználásáról és a szén-dioxid kibocsátás mértékéről.

Jelenleg hat távhő szolgáltató társaság kapta meg novemberben, ezt a védjegyet – ide tartozik a Pétáv Pécsi Távfűtő Kft, a Szentes Városi Szolgáltató Kft, a Komlói Fűtőerőmű Zrt, a Főtáv Zrt, a Miskolci Hőszolgáltató Kft és a Régióhő Kft. Ez a hat vállalat 7 településre kínál szolgáltatásokat,  ez 19 távhő rendszert fed le ami az ország teljes távhő felhasználásának csaknem felét jelenti. Ehhez nagyban hozzájárul a budapesti Főtáv összes rendszere.

A sajtótájékoztatót követően Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés-és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára kijelentette, hogy az egyik legnagyobb energiafelhasználási terület mindenképp a távhőszolgáltatás, ami különböző energiaforrásokból kivitelezett.

Azt is megfogalmazta Szabó Zsolt, hogy valójában nem mindegy, hogy milyen részt képvisel az energiatakarékos és környezetbarát energiaforrások a távhőszolgáltatásban. Továbbá azt is elmondta, hogy a kormány támogatja a fejlesztési folyamatokat, a zöld jövőkép kialakítása pedig szívügye a kormánynak.

 

távhő ököcimke napenergia rendszer ár

 

 

Ilyen környezetbarát megoldás a napelem is. A napelem farm kiépítése esetén kedvezőbb a napelem rendszer ár érték.  Egy város távhő szolgáltatása napelemfarm által nagy beruházásnak tűnik – azonban ez idővel teljes mértékben visszatérül, a fennmaradó összeget pedig a város további infrastruktúrális fejlesztéseire, további zöldenergia telepítésére fordíthatják.

címkék: