Menü
 • Kedvező napelem rendszer árak 2018-ban
  2018. június 30
  6316
  Nyíregyháza a globálsugárzást tekintve igen kedvező pozícióban van. Ez azt jelenti, hogy egységnyi sík, horizontális felületre a tejes sugárzásból egységnyi idő alatt érkező energiamennyiség igen magas. A város előnyére kovácsolható még az is, hogy az ország egyik legderültebb területeként tartják számon.
 • Napelem akció 2018: lássunk tisztán
  2018. június 21
  4579
  A KSH felmérése szerint az elmúlt 16 évben (2000-2016) egy normál háztartás évi villamosenergia-fogyasztása 2000-2200 kWh körül alakult. Egy 1 kW teljesítményű napelem rendszer, megfelelő tájolás és dőlésszög mellett (a napsütötte órák száma, a beszerelés feltételei és precizítása is befolyásoló tényező) körülbelül 900-1100 kWh villamos energiát képes éves szinten “kinyerni” háztartásunk számára. Vagyis, nagyjából egy 3 kW-os rendszerrel már fedezni tudjuk energiaszükségletünket.
 • Napelem akció 2018: a forintban érezhető változásokért
  2018. június 16
  3903
  Habár elektromos készülékeink kétségtelenül nagyon sokat fejlődtek a fogyasztás tekintetében, kialakításukban beálló változások miatt azonban továbbra sem szabad megfeledkeznünk a tudatosságról.
 • Pályázásra és napelemre fel!
  2018. május 31
  4049
  Szeretne spórolni áramfogyasztásán? Szívesen hozzájárulna a negatív környezeti hatások mérsékléséhez anélkül, hogy sötétségbe kelljen burkolóznia esténként, de hezitál a napelem rendszer ára miatt? Akkor itt az ideje pályázni!
 • Napelem rendszer ár vagy áramszámla
  2018. május 20
  3828
  Az utóbbi években a hazai szállodaipar nagyot robbantott. A belföldi turizmus felrázása érdekében visszautasíthatatlan kedvezményekkel kezdték bombázni a kikapcsolódásra és pihenésre vágyókat. A pénztárcakímélő, ámbár feltöltődést és élményeket ígérő ajánlatok megtették hatásukat. A szobák kihasználtsága javult, a költségek azonban továbbra sem mérséklődtek. Ebben a kiélezett versenyben a számokkal való zsonglőrködés egyre nehezebb feladatnak bizonyul.
 • Mi micsoda: napelem vagy napkollektor?
  2018. május 12
  4240
  A fosszilis energiahordozók szűkössége, a túlzott felhasználásukból adódó fokozódó környezeti illetve népegészségügyi problémák hatékony megoldásért kiáltanak. A tiszta forrásból származó (vagyis környezetbarát) energiaforrásokat hasznosíthatóvá tevő technológiák ezzel párhuzamosan egyre inkább reflektorfénybe kerülnek. A napelem rendszer ár egyre többünknek kerül kitermelhető közelségbe. Az alternatív energiaforrások legjelesebb képviselői között ott vannak a napelemek -, illetve a napkollektorok.
 • Napelem tisztítása és karbantartása szakszerűen, a tökéletes működésért
  2018. április 20
  10548
  Aki napelemmel rendelkezik, az tudhatja, hogy ezek az eszközök is bizonyos időközönként tisztításra szorulnak. A napelemre számos környezeti hatás miatt kerülhet többek között vastag porréteg: ha a környezetünkben építkezés zajlik, ha nagyobb forgalmú városban élünk, úgy idővel a levegőbe jutó égéstermékek lerakódhatnak a napelem felületére, emellett számolnunk kell a növények pollenjei, és a madarak piszkával is.
 • Napelem pályázat: korszerűsítse otthonát még ma!
  2018. április 14
  5282
  A napelem pályázat egy kiváló, korszerű megoldás, amellyel energiát spórolhat otthonának, továbbá védi környezetét is – hiszen a megújuló energiáé a jövő!
 • Napelem rendszer kalkulátor
  2018. március 30
  6578
  Igen sokan elgondolkodnak azon a lehetőségen, hogy napelem rendszert telepítsenek a házukra, de ott általában megakad a dolog, hogy nem tudják hogyan is kezdjenek neki. Ki fogja megépíteni a rendszert? Hogyan is megy ez? Mennyibe fog kerülni? Állami támogatást hogyan lehet igényelni? Mire jó a napelem rendszer kalkulátor? Ezekre a kérdésekre adjuk meg most a választ.
 • Szigorú a METÁR – kevesebb beruházás várható
  2018. március 13
  4020
  Úgy tűnik nem kedvezett azon vállalkozásoknak a tavalyi év, amelyek megújuló energiatermelésükhöz támogatást szerettek volna szerezni.A napenergia azonban még mindig befutó.
 • Napelem pályázat
  2018. március 11
  6787
  Míg korábban mindenki úgy gondolta, hogy nem éri meg napelemet használni magánháztartásokban, ezzel szemben ma már ez nem mondható el. Egyre nagyobb számba jelennek meg napelemek és napkollektorok magánházak tetején és nem véletlenül. Például Szeged térségében az utóbbi 2-3 évben majd 400 új háztartást regisztráltak, ahol napelemet használnak.
 • Nem lesz több erőmű? Az egyéni energiatermelésé a jövő?
  2018. február 20
  4064
  A piacot teljesen mértékben a decentralizált termelés és fogyasztók fogják meghatározni – ilyen és ehhez hasonló gondolatokat osztottak meg egymással a hazai energiavállalatok vezérigazgatói az idei Portfolio Energy Investment Forum 2017 rendezvényen.
 • Napelemmel az egészségügyi ellátásért – Csongrád megye fejlesztése
  2018. február 12
  3990
  November közepén került beüzemeltetésre Makón. A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó –nak nem ez az első beruházása napelem terén – a már meglévő 50 kilowattos napelemrendszer jó szolgálatot tett, most egy újabb beruházással 456 napelemtáblát telepítettek hozzá, amely így együttesen 117,5 kilowatt energiát biztosít a kórház számára.
 • A naperőműpiac robbanása Magyarországon Valóban nehezen kezelhető az ügy?
  2018. február 02
  3998
  Tavaly, év végén zárult a KÁT- kérelmek benyújtása – közel 2400 naperőmű létrehozására vonatkozó pályázat érkezett be, ami 2 gigawatt kapacitásra vonatkozott.Becslések szerint ennek körülbelül 30-50%-a valósulhat meg mindössze.Ez körülbelül 600-900 megawatt energiát jelenthet, ami megfelel a várakozásoknak.
 • SPÓROLÁS AZ ENERGIÁN – LEHETSÉGES!
  2018. január 22
  4102
  Ha az energiaforrásokat pazarlóan használjuk, akkor lényegében mindegy, hogy az energiaárak csökkennek-e. A lakások korszerű energetikai felújításával legalább a felét meglehetne takarítani a jelenleg elhasznált energia mennyiségének.
 • Napelem rendszer ár egyszerűbben és olcsóbban
  2018. január 16
  6031
  Kedvezőbb feltételekkel és egyszerűbben igényelhető 2018. január 8-tól a 0 %-os hitel.
 • 25 évre tervezik az új napelemes termelőt
  2017. december 20
  4006
  Legalább 25 éves időtartamra tervezik azt a napelemes termelőt, amelyet Békés megye és Hajdú-Bihar megye határán állítanak majd fel. A Magyar Villamos Művek Zrt. Körösújfalun építi meg az erőművet.
 • Tévhitek a napelem rendszerekkel kapcsolatban
  2017. december 05
  4369
  Amikor a napelemes rendszerekről esik szó egy társaságban, gyakran találhatjuk magunkat szemben olyan állításokkal, amelyek nem pontos, alátámasztható adatok. Azonban mégis kételyeket ébreszthetnek a napelem rendszer ár összefüggéseiben, illetve a megújuló energia felhasználásában.
 • A NAP ENERGIÁJA KIMERÍTHETETLEN
  2017. november 30
  4389
  Egyre több vállalat ruház be a zöldenergia felhasználásába, hiszen Magyarország időjárási viszonylatai rendkívül kedvezőnek bizonyulnak a megújuló energia termeléséhez. Ehhez a földrajzi előnyhöz képest azonban még mindig lemaradásban vagyunk a megújuló energia felhasználásában a rekordokat döntögető országok mögött.
 • HOGYAN MŰKÖDIK TÉLEN A NAPENERGIA?
  2017. november 23
  6358
  A napenergia működése nem csak a nyári hónapokban garantált, pedig sokan még mindig úgy gondolják. Ezt a tévhitet azonban nem árt megdönteni, hiszen a napkollektorok a téli időszakban is képesek megújuló energiát előállítani.
 • NAPELEM, RENDSZER, ÁR - GYAKORI KÉRDÉSEK (GY.I.K.)
  2017. november 18
  6116
  A napelem rendszerekkel kapcsolatosan számos kérdés merülhet fel ügyfeleinkben, ezért összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket a könnyebb tájékozódás kedvéért. Napelem, rendszer, ár: minden, amit tudni lehet róla.
 • Új pályázat vállalkozásoknak napelem rendszerekre
  2017. november 03
  4259
  Szinte minden vállalkozás típusnak, napelemes rendszer 50% támogatással.
 • OLCSÓ A MEGÚJULÓ ENERGIA
  2017. október 19
  4465
  Általában azt halljuk, hogy a megújuló energiatermelés drága, a telepítése szintén drága, és a fenntartása is drága. Ez dőlt most meg.
 • NAPELEMES REKORD SVÁJCBAN
  2017. október 12
  4327
  Gondolta volna, hogy napelem rendszert akár stadionba is érdemes telepíteni? Svájc gondolta! Ugyanis a Tissot Aréna tetejére telepítették a világ egyik leghatalmasabb naperőművét. A sportlétesítmény egyébként főleg futball és jégkorong mérkőzéseket fogad be, ezen felül pedig található az épületben curlingpálya, étterem, bolt, mozi, illetve fedett közterek is.
 • HELYZETJELENTÉS A ZÖLDENERGIÁRÓL
  2017. szeptember 22
  4637
  A magyarországi zöldenergia hallatán két dolgot tehet az ember: vagy legyint, hogy minek az és semmi értelme, vagy nagyon tudatosan, használható érvekkel próbálja alátámasztani a megújuló energia fontosságát és a környezet védelmének szerepét a téma kapcsán.
 • NAPENERGIA ÉS ATOM
  2017. szeptember 08
  4496
  A tavalyi esztendőben első alkalommal már a napenergia alapú megoldások és szolgáltatások értékesítéséből volt a legnagyobb árbevétel globálisan. Minden - úgynevezett - fejlett, vagy tiszta energiaforrás áramtermelésben betöltött szerepét figyelembe véve ez hatalmas eredménynek számít.
 • FEJLŐDIK A MAGYAR NAPELEMES PIAC
  2017. szeptember 02
  4834
  Sajnos Magyarország lényeges lemaradást tudhat magáénak a napelemes piacon. Nyugat-Európa olyan mértékben húzott el tőlünk, hogy ezt a hátrányt már nagyon nehéz lesz behoznunk. A zöld, környezetbarát városok külföldön már szinte átlagosnak számítanak, míg itthon egy-egy napelemes gazdaság vagy lakás még mindig újdonságnak számít.
 • HOL ÁLL MAGYARORSZÁG AZ ENERGETIKAI RANGLISTÁN?
  2017. augusztus 31
  4166
  Gondolta volna, hogy a napelemes rendszerek árai már Magyarországon sem megterhelőek? Kellemes meglepetést jelentő 21. helyezést ért el Magyarország a World Economic Forum 127 ország energetikai rendszerét és energiaellátását összehasonlító ranglistáján.
 • NEM ÜGYELNEK ITTHON AZ INGATLANVÁSÁRLÓK AZ ENERGIAHATÉKONY MEGOLDÁSOKRA
  2017. augusztus 10
  4232
  Vancouver – egy város, ahol a 100%-ban megújuló energia felhasználását komolyan gondolják. Ez az észak-amerikai város hosszú idő óta foglal már el igazán előkelő helyet, már ami a megújuló energiát illeti. Az alternatív erőforrásokat remekül és tudatosan használják ki, hiszen víz- és szélerőműveket is építettek szép számmal.