Menü

HELYZETJELENTÉS A ZÖLDENERGIÁRÓL

2017. szeptember 22
4654
helyzetjelentés a zöldenergiáról napelem rendszer ár

A magyarországi zöldenergia hallatán két dolgot tehet az ember: vagy legyint, hogy minek az és semmi értelme, vagy nagyon tudatosan, használható érvekkel próbálja alátámasztani a megújuló energia fontosságát és a környezet védelmének szerepét a téma kapcsán. A megújuló energiaforrások hasznosítása egyre inkább előtérbe kerül kis hazánkban is. Egyre többen kezdenek tudatosan figyelni erre, és egyre többen ismerik fel a napelem, rendszer, ár hármasságának jelentőségét, hiszen a napelemes rendszerek árai már nincsenek az egekben, egyre több hazai család megengedheti magának. Ráadásul a napelemes rendszerek fejlődése megállíthatatlan folyamat.

Halad előre a megújuló energia hihetetlen fejlődése

– még alig pár hónap telt el a 2017-es évből, máris rengeteg rekord dőlt meg a megújuló energia-termelési technológiák területén. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy napelem rendszer ár: a megújuló energia szolgálatában. A világ legnagyobb úszó naperőműve és tengeri szélerőműve, valamint az állandóan kimagasló kaliforniai termelés rekordjai, illetve az iparági szereplők kezdeményezései, a napelem rendszer árak hihetetlen fejlődése mind-mind említésre méltó. A megújuló energia használóinak és élvezőinek mindig van minek örülni – kis túlzással olyan ez, mintha a kedvenc sportcsapatunk egyre jobban teljesítene. Különös egyébként, hogy ez akkor tűnik feltűnő és kimagasló növekedésnek, ha valaki nem annyira érintett a témában.

Egy-egy energetikai beruházási döntés körülbelül 15-20 évre szól, idő kell tehát a változáshoz.

Ha például egy iparvállalat új gyárat szeretne építeni és megújuló energetikai megoldásokkal akarja megoldani az energetikai ellátását, akkor az elkövetkező 20 évre vonatkozóan elő kell tudnia állnia egy olyan üzleti tervvel, amelyből szeretné megvalósítani a megújuló energiatermelését. A megújuló energia fejlődése rendkívüli, a napelem rendszer ár hármassága pedig hihetetlen mértékben kezd beszivárogni világszerte nemcsak a vállalatok mindennapjaiba, de az otthonokba is.