Menü

NAPELEM, RENDSZER, ÁR - GYAKORI KÉRDÉSEK (GY.I.K.)

2017. november 18
6136
napelem rendszer ár gyakori kérdések

A napelem rendszerekkel kapcsolatosan számos kérdés merülhet fel ügyfeleinkben, ezért összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket a könnyebb tájékozódás kedvéért. 

Napelem, rendszer, ár: minden, amit tudni lehet róla.

Hogyan működik a napkollektor?

Olyan napelem rendszert építünk ki, amely nemcsak az aktuális, de a későbbi megnövekedett fogyasztást is ki tudja szolgálni. A napkollektor meleg vizet állít elő, és kiemelkedő hatásfokkal működik. Cégünk vákuumcsöves napkollektorokkal dolgozik. A vákuumcsöves napkollektorban 30 darab vákuumcső sorakozik, amelyek télen-nyáron egyaránt működőképesek. Az így felmelegített vizet nyáron például medencefűtésre, télen pedig padlófűtésre is használhatjuk.

Mennyibe kerül a napelem rendszer telepítése?

A megújuló energiába történő invesztálás olyan beruházás, amely megtérül, hiszen minden hónapban megmarad egy bizonyos összeg a családi költségvetésben. Kollégáink beszélgetések alkalmával felmérik ügyfeleink aktuális és leendő igényeit és elkészítik az árajánlatot.

Kapok-e garanciát a napelemes rendszerre telepítés után?

Az általunk forgalmazott és beépített termékek magas minőségűek egyes alkatrészek esetén akár 25 év garanciát is biztosítanak a gyártók. Az ajánlatkérésben részletesen informáljuk ezzel kapcsolatosan ügyfeleinket. 

Mennyi a megtérülési ideje a napelemes rendszereknek?

Számos tényezőt kell figyelembe venni ennél a kérdésnél. Ez függ a megtermelt napenergia mennyiségétől, a használati gyakoriságtól, illetve a napelem rendszer nagyságától is. Szakembereink ügyfeleinkre bontva személyre szabott, professzionális választ adnak majd a kérdésre. 

Szükség van-e speciális engedélyre a telepítéshez?

Nem, általában nem szükséges semmilyen speciális engedély a napelemes rendszerek telepítéséhez, hiszen szakszerűen, megfelelő módon telepítik szakembereink. Azonban ügyfeleink bejelentési kötelezettséggel tartoznak a releváns szolgáltatónak. Ez a napelem mértékétől függően díjazással is járhat az ügyfélnek.

Fűtésre is alkalmas-e a napelemes rendszer?

Igen, alkalmas. Mivel télen kevesebb a napsütötte órák száma, ezért kevesebb energiát tudunk megtermelni. Éppen ezért fűtés kiegészítésére, esetleg padlófűtéshez tökéletes választás a zöldenergia felhasználása. 

Kevésbé napos időben is termel energiát?

Mindenképpen termel, azonban nem annyit, mint a napsütéses időszakokban. A napkollektorok télen-nyáron egyaránt működőképesek. Az így felmelegített vizet nyáron medencefűtésre, télen pedig padlófűtésre is használhatjuk.