Menü

Tévhitek a napelem rendszerekkel kapcsolatban

2017. december 05
4392
napelem rendszer ár tévhitek

Amikor a napelemes rendszerekről esik szó egy társaságban, gyakran találhatjuk magunkat szemben olyan állításokkal, amelyek nem pontos, alátámasztható adatok. Azonban mégis kételyeket ébreszthetnek a napelem rendszer ár összefüggéseiben, illetve a megújuló energia felhasználásában.

 

Mutatunk néhány tévhitet, amelynek nem szabad bedőlni a napelem rendszer ár kapcsán:


-    Nem térül meg


Biztosan mindenki hallotta már ezt a klasszikus mondatot. Magyarországon egy átlagos háztartás 1-2 millió forint közötti költséggel tudja kiváltani a villanyszámláját, a napelem rendszer ára pedig 5-10 éven belül megtérül. Ezt természetesen függ a napsugárzás mennyiségétől is.

 

-    A napelem hamar elavul

A napelem gyártó cégek 25-30 éves élettartamra tervezik a megújuló energia előállítására és felhasználására használatos eszközöket. A napelem pedig nem akkumulátorral működik, hanem hálózatról, így nem is tud elromlani. A napelem rendszerek tehát csekély eséllyel avulnak el hamar, technikai újítások azonban folyamatosan történnek.

 

-    Rengeteg pénzbe kerül a javítás

Számos gyártó ad 10-15 év garanciát, hiszen a napelem rendszerek általában jól funkcionálnak hosszú távon. A tapasztalat azt mutatja, hogy ezen idő alatt ritkán mennek tönkre a napelem rendszerek.  Az általunk forgalmazott és beépített termékek magas minőségűek, és egyes alkatrészek esetén akár 25 év garanciát is biztosítanak a gyártók. A napelemes rendszereket karbantartásra alkalmas WIFI modullal javasoljuk megépíteni.

 

-    Mi történik, ha elköltözünk?

A napelem rendszer növeli az ingatlan értékét, ráadásul a megújuló energia előállításával rendelkező otthonok korszerűek is ( fűtés, szigetelés, nyílászárók szempontjából ). Amennyiben az új tulajdonos mégsem tart igényt a napelem rendszerre, úgy az akár le is szerelhető, illetve átépíthető.

 

-    A napelem rendszer ára folyamatosan esik, fektessünk bele minél később

Tévhit, ugyanis nem a napelem rendszer ára csökken, hanem ugyanannyi pénzért évről évre kicsivel nagyobb teljesítményű napelem panelt kaphatunk. Olcsóbb azonban nem lesz.