Menü

Napelem akció 2018: a forintban érezhető változásokért

2018. június 16
3912
napelem akció 2018 az elektromos takarékosság jegyében

Habár elektromos készülékeink kétségtelenül nagyon sokat fejlődtek a fogyasztás tekintetében, kialakításukban beálló változások miatt azonban továbbra sem szabad megfeledkeznünk a tudatosságról.

 

Sok kicsi sokra megy

Ha a készenléti üzemmód fajlagos fogyasztását nézzük, az önmagában nem jelentős (0,5-30 Wh). Egy nap azonban 24 órából áll és egyre több készüléknél alkalmaznak cseles megoldásokat a gyártók a stand-by üzemmód támogatásához, így több műszaki berendezés együttes fogyasztását nézve már koránt sem lekicsinyítendő a probléma.

elektromos áram takarékos megoldások napelem rendszer akció 2018
Aki teheti, kapcsolja le


Az éves áramfogyasztás 5-10%-a is lehet

A legfrissebb felmérések szerint az Európai Unióban egy háztartás éves villamosenergia fogyasztásának körülbelül 5-10%-a nem effektív használatból fakad. Ez azt jelenti, hogy az áramszolgáltatónak bekifizetett összegben az a fogyasztás is szerepel, amire egyáltalán nem is lett volna szükség. Tehát az, hogy készenléti üzemmódban hagyjuk műszaki berendezéseinket (TV, laptop, mosógép, router…) apránként bizony villanyóránk számlálójára hajtja a vizet.

 

Intézményi energiaveszteség

A stand-by üzemmód promlémája ugyanúgy, ha nem jobban érinti az üzleteket, üzemeket, irodákat vagy épp a szállodákat. Márpedig egy racionális gazdálkodás elve mentén tevékenykedő vállakozásnál törekedni kell arra, hogy a lehető legnagyobb profitot, a lehető legkisebb ráfordítással érjük el, úgy hogy mindemellett tudatosak is legyünk.

 

Ha nem állhatunk le…

Az elektromos készülékek átmeneti áramtalanítása a tevékenység jellegéből fakadóan nem mindig oldható meg. Ráadásul a mai műszaki eszközök invertere igen érzékeny az állandó ki-, és bekapcsolás miatt jelentkező áramingadozásokra. Akkor mégis hogyan csökkenthetnénk környezetterhelésünket és számláinkat?

 

energia takarékos izzók napelem rendszer akció 2018
Nem mindegy, hogy honnan jön az energia


Napelem akció 2018

A szükséges energiaigény fedezhető olcsó, megújuló, így környezetbarát forrásból. Azzal is segíthetünk magunkon és környezetünkön ha nemet mondunk a nem megujuló erőforráson alapuló energiafelhasználásnak. Emellett az állandó költségek lefaragásában is kiváló segítséget nyújthat egy napelem rendszer. A legújabb napelem akció 2018-ban is kedvező megtérülést biztosít a vállalkozások számára még támogatás hiányában is. A befektetett pénz hamar visszaforgatható a termelésbe.