Menü

Napelem rendszer ár vagy áramszámla

2018. május 20
3840

Az utóbbi években a hazai szállodaipar nagyot robbantott. A belföldi turizmus felrázása érdekében visszautasíthatatlan kedvezményekkel kezdték bombázni a kikapcsolódásra és pihenésre vágyókat. A pénztárcakímélő, ámbár feltöltődést és élményeket ígérő ajánlatok megtették hatásukat. A szobák kihasználtsága javult, a költségek azonban továbbra sem mérséklődtek. Ebben a kiélezett versenyben a számokkal való zsonglőrködés egyre nehezebb feladatnak bizonyul. A növekedő energiaárak pedig nem segítenek a helyzeten. A napelem rendszer ára megér egy kalkulációt.

 

Kallkuláljon velünk!

 

Napkollektorral az igazi

A működési költségek optimális keretek közé szorításánál jó szolgálatot tehetnek az alternatív energiaforrások. Hatékony energetikai megoldásokkal úgy faraghatjuk le költségeinket, hogy az ne menjen szolgáltatásunk minőségének rovására. A tiszta és ingyen energia nem csak a családi házak kiváltsága. Sőt, hoteleknél és szállodáknál a napkollektoros használati-melegvíz előállítás kifejezetten gazdaságos. Az épület hőháztartásáért felelős hagyományos fűtési energiák munkáját segíthetjük ki az ingyen hőenergiával.

 

napelem rendszer a környezetbarát megoldás

Pénztárca és környezetbarát

 

Kezdjük az áramfogyasztásnál

Az, hogy az áramfogyasztás milyen méreteket ölt nagyban függ a szálloda fűtési rendszerétől. Ha a tikkasztó hőségben menedéket nyújtó légkondicionálókat vagy a hidegben kellemes meleggel vigasztaló fűtőtesteket is elektromos áram hajtja, úgy mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Ráadásul nem is beszéltünk még más elektronikai eszközről, berendezésről.

 

gazdaságos beruházás napelemmel
Napelemmel egy takarékos beruházásért


Minél nagyobb, annál jobb

Ami jó hír, hogy napenergia hasznosítás terén a szállodák kimondottan jó pozícióból indulnak. A méretgazdaságosságból fakadóan ugyanis a fajlagos napelem rendszer ár és a teljes megtérülés különösen kedvezően alakul. A nagyobb méret nagyobb egyenletességet visz a meleg vízfogyasztásba. Ez lehetővé teszi, hogy a napkollektoros rendszerben rejlő kapacitásokat maximálisan ki tudjuk használni.