Menü

Napelem tisztítása és karbantartása szakszerűen, a tökéletes működésért

2018. április 20
10577

A napelemek évi minimum egy alkalommal tisztításra szorulnak.

Aki napelemmel rendelkezik, az tudhatja, hogy ezek az eszközök is bizonyos időközönként tisztításra szorulnak. A napelemre számos környezeti hatás miatt kerülhet többek között vastag porréteg: ha a környezetünkben építkezés zajlik, ha nagyobb forgalmú városban élünk, úgy idővel a levegőbe jutó égéstermékek lerakódhatnak a napelem felületére, emellett számolnunk kell a növények pollenjei, és a madarak piszkával is. A napelemre kerülő szennyeződés meggátolhatja a napfény eljutását a napelempanelbe, ezáltal a felhasználó a panel működésében problémát érzékelhet – ekkor jön el az ideje a napelem tisztításnak.

 

Hogyan történik a tisztítási művelet?

A napelem tisztítás fő alkotóelemét képezi a lágy víz, mivel a kemény vízben található ásványi anyagok károsíthatják a napelem felületét, továbbá, ha az rászárad a panelre, akkor csökkentheti annak hatékonyságát.  Ez amiatt történik, hogy a kemény vízben lévő ásványi anyagok megkeményednek, a napelem felületén-és szemcséi nem engedik át a napfényt a panelig, illetve széttörik felette a beérkező fényt. A lágy víz – ami ásványi anyagoktól és baktériumoktól mentes- azonnal megköti a szennyeződéseket és a napelem tisztitás után cseppmentesen megszárad. Ha nem áll rendelkezésünkre lágy víz, ioncserélt esővízzel is megoldható a művelet.
Egy speciális mosószerrel (cégünk hivatalos forgalmazója ezen mosószereknek!) válik teljessé a napelem rendszer tisztítás – fontos megjegyeznünk, hogy az így megtisztított napelem akár 5-10%-kal több energiát képes megtermelni!
A munkafolyamat megközelítőleg 3-4 órát vesz igénybe, a napelem tisztításakor végzi el cégünk az évi ellenőrzési munkákat is. A napelem tisztítást július-augusztus hónapokban célszerű időzíteni, így a panel a legjobb formáját adhatja, amikor igazán nagy szükség van az általa megtermelt energiára.

 

napelem rendszer tisztítás ár


Karbantartás

Cégünk a napelem alapszerkezetére 10 év garanciát vállal. Mivel a napelem tartórészei (sínek, cseréptető, egyéb tartórész) alumíniumból vannak, így rozsdamentesek is – ez az anyag pedig kiválóan ellenáll az időjárás viszontagságainak. Ennek tanúbizonyságaként, 25-30 évnyi használatot is kibírnak a 99%-ban alumínium napelem tartórészek. Karbantartási munkálataink során ellenőrizzük a napelem kábelezését, földelését, csatlakozásait, szűrőbetéteinek állapotát – és ha szükséges, javításra és kicserélésre kerülnek a sérült vagy már elhasználódott részek. Figyelem! Cégünk csak sajátgyártmányú-és szerelésű paneleire vonatkozóan végez karbantartási munkálatokat.

 

Napelem rendszer felújítása

A már meglévő, és felszerelt napelemekről, napelem rendszerekről is adunk szakvéleményt – és amennyiben szükséges - megállapodás születését követően, vállaljuk annak lebontását és új rendszer kiépítését is.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!