Menü

NEM ÜGYELNEK ITTHON AZ INGATLANVÁSÁRLÓK AZ ENERGIAHATÉKONY MEGOLDÁSOKRA

2017. augusztus 10
4184
energiahatékonyság napelem rendszer ár

Vancouver egy város, amiről példát vehetnénk

 

Vancouver megújuló energia felhasználás

 

 

Vancouver – egy város, ahol a 100%-ban megújuló energia felhasználását komolyan gondolják. Ez az észak-amerikai város hosszú idő óta foglal már el igazán előkelő helyet, már ami a megújuló energiát illeti. Az alternatív erőforrásokat remekül és tudatosan használják ki, hiszen víz- és szélerőműveket is építettek szép számmal. A fejlett tömegközlekedéssel és kerékpárutakkal, illetve a telekocsi használatával is hatalmas energiát tudnak megspórolni. Ráadásul így csökkenő méreteket ölt a város szén-dioxid kibocsátása is. Az energiatakarékosság egyik fő célja nem titkoltan az is, hogy 2020-ra Vancouver legyen a világ legzöldebb városa. Lássuk be, remek úton halad efelé.

 

Küszöbön a szemléletváltás nálunk is

 

Sokan úgy vélik, hogy mára bekövetkezett egyfajta szemléletváltás Magyarországot illetően is - így indokolt lehet a kérdés, hogy egy ingatlaneladásnál figyelembe veszik-e már a vevők és az eladók az energiahatékonysági beruházásokat? Napelem, rendszer, ár: tudatosan és egyre inkább figyelnünk kell rájuk. Tényező-e egy energetikai korszerűsítés, és mennyire befolyásolja a lakás eladási árát? Mint kiderült: sajnos nem nagyon. Miközben egy mosógép megvásárlásánál elég nagymértékben számít és döntő tényező annak energetikai besorolása, addig egy átlagember élete legnagyobb beruházása esetében, vagyis egy ingatlanvásárlás során szinte teljesen háttérbe szorul – vélekedett Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonos-ügyvezetője. A legjobban mindezt az mutatja, hogy a sok évvel ezelőtt bevezetett energetikai tanúsítványra továbbra is, mint egy kötelező, letudni való adminisztrációs elemre tekintenek az eladók és a vevők is az ingatlanértékesítési piacon.

 

szemlélet váltás, napelem rendszer ár

 

 

A mi hozzáállásunk a kulcs a változáshoz

 

Az, hogy mi, magyarok mikor érjük el a vancouveri állapotokat, a jövő zenéje. De reméljük hamarosan kis hazánkban is egyre fontosabb lesz az ingatlanok energiahatékonyságára való törekvés. Ne feledjük, hogy a napelem, rendszer, ár összehasonlítása fontos feladatunk, hiszen a megújuló energia nemcsak energiatakarékos, de számunkra is hasznos.