Menü

LAS VEGAS ÁTÁLLT A MEGÚJULÓ ENERGIÁRA

2017. október 02
4174
megújuló energia las vegasban

Las Vegas, az amerikai nagyváros hatalmas lépésre szánta el magát – azonban ez nem hirtelen történt, folyamatos fejlődés eredménye volt. Már jó ideje tervezgette a luxus és csillogás fővárosa, hiszen az évente több millió turista rengeteg energiát halmoz fel. A kaszinók, fényűző hotelek energiatermelése sokszorosa egy átlag városénak.

Elérték a kitűzött célt

Nagy bejelentést tettek közzé, amikor kiderült, hogy Las Vegas száz százalékban át állt a megújuló energia használatára. Az egész város a megújuló energiával működik, mely igazán nagy újítás. A Boulder Solar I üzembe helyezése volt az utolsó lépcsőfok a megújuló napelem rendszer használatához. Ráadásul kilátásba helyezték, hogy 2017 végétől már a vízenergiát is tudatosan fogják majd használni, elméletileg a Hoover gát fogja majd ezt biztosítani.

Hogyan fejlődött ennyit Las Vegas?

A törekvések, miszerint minél többet használjanak megújuló energiát 2008-ban kezdődtek el a város életében. A napelem rendszerek fokozatosan lepték el a város egészét, kezdetben csupán a Városházát, a parkokat és a közvilágítást érintette. Majd a folyamatos fejlődésnek köszönhetően ott tart a város, hogy összesen mintegy 140 létesítmény használja tudatosan a megújuló, tiszta energiát. Sőt, állandóan emberek ezrei csatlakoznak lakosságilag is a zöld energia felhasználásához.

Napelem, rendszer, ár: rengeteg pénzt spórolt Las Vegas

Egyes becslések szerint a napelemes rendszerek használatával akár 5 millió dollárt is spórol évente a város vezetősége.
A Boulder Solar I üzembe helyezésével tehát elérték a kitűzött célt: teljes egészében megújuló energiát használ ezentúl Las Vegas. Így ez lett a legnagyobb amerikai város, ahol ilyen mértékben használják a napelem rendszert, mint megújuló energiát.  A változásoknak köszönhetően az amerikai nagyváros hatalmas lépést tett a környezettudatosság felé.

Napelem, rendszer, ár: a tiszta energia felhasználása folyamatos fejlődésnek indult hazánkban is, hiszen észrevehetően több épületen találkozhatunk vele.

címkék: