Menü

NAPELEMET ÉPÍTETTEK A SZENT MARGIT KÓRHÁZRA

2017. november 03
4151
napelem építés

Kis hazánkban is egyre elterjedtebb a napelem rendszerek építése és felhasználása. Egyre több vállalkozás, intézmény ( és magánszemély ) számára válik világossá, hogy a megújuló energia felhasználása nemcsak környezetbarát lépés, de megtérülő vállalkozás is. 

Budapesten új napelemes rendszert alakítottak ki

A budapesti Szent Margit Kórházban több mint 100 millió forintos beruházást vittek véghez, melynek eredményeképp jelentősen javították az intézmény energiaszükségletét. A napelem rendszer árát európai uniós pályázaton keresztül finanszírozták. Kizárólag uniós forrásokra azonban nem lehet számítani, hiszen a magyar egészségügy fejlesztése a mi feladatunk. 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy a beruházás évente akár 7,5 millió forinttal is csökkentheti a Szent Margit Kórház energiafelhasználását. 

A Szent Margit Kórház számára ez kiemelkedő lehetőség, hiszen hazánkban úttörő módon használhatják a megújuló energiát. 

Határozottan környezetbarát kórház lett

A napelem rendszereknek köszönhetően a környezetet károsító üvegházhatást okozó gázok kibocsátása is jelentősen csökken. A projekt egyébiránt az Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A kórház energiafelhasználása tehát teljesen tudatos és környezetbarát lesz, így reméljük, hogy ez a jó példa más intézmények számára is példa értékűvé válik, ezzel pedig a megújuló energia felhasználása is mindennapos lehet. 

Napelem, rendszer, ár: akár pályázaton keresztül is érdemes felhasználni a zöldenergiát, hiszen nemcsak környezetbarát tevékenységről beszélünk, de idővel jelentősen meg is térülhet a napelem rendszerbe fektetett befektetésünk összege. 

Magyarország sajnos még nem képviselteti magát olyan szinten a megújuló energia felhasználásának területén, mint például Kína, Egyesült Arab Emírségek, Amerikai Egyesült Államok, de az aprónak tűnő lépésekkel reméljük, hogy lassan majd mi is felzárkózhatunk a példa országokhoz. 


címkék: