Menü

ÖSSZEFOGLALÓ A NOVEMBERBEN LEZAJLOTT ENERGY INVESTMENT FÓRUMRÓL

2018. január 08
4050
Energy Investment Forum 2017 napelem rendszer ár

2017. november 7-én immár kilencedik alkalommal tartották meg Magyarország egyik legnagyobb befektetés fókuszú konferenciáját Budapesten. A konferencia célja a legújabb jelenségek, trendek, és témák megvizsgálása és bemutatása volt az energiapiacot illetően.

 

A konferencia előadóiról:

Az előadók között olyan prominens személyiségek voltak jelen, mint Dr. Aszódi Attila, Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár, Fasimon Sándor, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója vagy Jamniczky Zsolt, aki az E.ON Hungáriát képviselte, mint igazgatósági tag.

Fontos momentuma volt a konferenciának, amikor a MOL Magyarország képviseletében, Fasimon Sándor arról beszélt, hogy napelem farmot kívánnak telepíteni, amit a MOL 3 ipartelepén hoznának létre 18 MW összteljesítménnyel. A napelem rendszer árát -többek között- a jövőben a töltőállomások tetejére elhelyezett napelem kollektorok segítségével kívánják megtéríteni. A napelem farm nagyjából 37 hektáron valósulna meg.

 

napelem farm, napelem rendszer ár

A Hotel Sofitel adott helyet az idén kilencedik alkalommal megrendezett

konferenciának. Napelem rendszer ár: ma már megfizethető!

 

A világ nagyon gyorsan fejlődik, főként energiaellátás terén vannak új, innovatív megoldások – gondoljunk csak az elektromos autókra! A MOL tavalyi, Enter Tomorrow 2030-as stratégiájának fő célja az volt, hogy az olajipari cég a vegyipar felé mozduljon el. Ez a hosszú távú stratégia olyan lehetőségeket rejt magában, amit hiba lenne, nem kihasználni.

Napelem rendszer, ár – ezek olyan kulcsszavak a napelem jövőjét illetően, ami minden a megújuló energiával kapcsolatos előadásban felmerül.  Az EU-s célok között szerepel az, hogy ezek az energiaforrások megfizethetőek legyenek, biztonságosak, versenyképesek – az integrációt pedig pályázatokkal és támogatásokkal teszik lehetővé. Így az elmúlt 11 évben 5-szörösére emelkedtek a megújuló energiaszektor beruházásai.

 

Magyarországnak még fel kell zárkóznia a megújuló energiaforrások terén

Magyarország sokat fejlődött ezen a téren, de még mindig van hová fejlődnünk – ezt fogalmazták meg a szakemberek különböző előadások keretein belül, rávilágítva azokra a területekre, ahonnan ezt a fejlődést várhatjuk.

 

 

címkék: