Menü

A Google is beszáll a napelem üzletbe

2017. december 01
4091
google napelem rendszer ár

 A napelem, rendszer, ár napjainkban egyre meghatározóbb kérdés. A megújuló energia felhasználására egyre több intézmény, vállalkozás és magánszemély adja a fejét, hiszen nem csupán környezetbarát a zöldenergia felhasználása, hanem megtérülő befektetés is.


A Google is környezetbarát

 

A keresőcég hatalmas ötlettel állt elő, amikor úgy gondolta, hogy segít: mikor, hová és kinek érdemes a napelem rendszer ár legoptimálisabb kihasználása. Felismerte, hogy a környezetbarát vállalatok és nagyobb cégek esetében egyre fontosabb, hogy megújuló zöldenergiát használjanak. De parkok, iskolák, kórházak és egyéb intézmények is egyre inkább a pozitív példát erősítik. Magyarországon például nem is olyan régen a budapesti Szent Margit Kórház kapott napelemes rendszert, amely hatalmas újításnak számít. 

 

A szolgáltatás még nem világméretű

 

A Project Sunroof elnevezésű eszköz még fejlesztés alatt áll. Lényege, hogy a Google ennek segítségével képes lesz majd megmondani a felhasználónak - a saját házának adottságait figyelembe véve -, hogy hová, milyen méretű és mennyiségű napelem rendszert, illetve napkollektort javasol. Egyébként az Amerikai Egyesült Államok 50 tagállamában már elérhető ez a szolgáltatás.

Az eszköz figyelembe veszi a ház adottságait, elhelyezkedését, a fák és növények árnyékolási szintjét, illetve a helyi időjárást is ( mennyire napsütéses, esős ). Továbbá becslést készít arról is, hogy mennyi energiát termel a napelem rendszer, és mennyi megtakarítás keletkezik ezáltal. Ráadásul a becslés pontosítható is olyan adatokkal, hogy mennyi az illető villanyszámlája jelenleg.

Magyarországra egyelőre még nem terjed ki, azonban a folyamatos technikai újításnak köszönhetően nem valószínű, hogy sokáig várat majd magára.
Napelem, rendszer, ár: a megújuló energia felhasználása nemcsak a nagyobb vállalkozásoknak, intézményeknek éri meg. Rengeteg olyan magányszemély van, aki zöldenergiából állítja elő a háztartásához szükséges mennyiségű energiát. Magyarországon is egyre elterjedtebbek a napelemes rendszerek, családi házak esetében is. 

 

 

címkék: