Menü

A napkollektorok ára

2018. március 23
4091
napkollektor ár családiházakhoz

Miért nem kell nekünk a tiszta energia?

Ha arról van szó, hogy az emberek miért nem élnek az alternatív energia lehetőségével, ezzel kímélve a környezetet és a tárcájukat, általában ugyanaz a válasz: DRÁGA! Függetlenül attól, hogy napelem, esetleg a szelet hasznosító erőmű vagy napkollektor árról van szó, ez a válasz. 

 

napkollektor ár kalkuláció
A napkollektor és napelem rendszer kiépítése ma már megfizethető!


De miről is van szó pontosan?

Na de mire is jó konkrétan egy napkollektor? A napkollektor a nap energiáját összegyűjtve meleg vizet biztosít, télen és nyáron egyaránt. Ezt a vizet tisztálkodáshoz, padlófűtéshez, de akár medencefűtéshez is használhatjuk.

 

A napnak többet fizetünk, mint a szolgáltatónak?

A fő kérdés, hogy még mindig igaz lenne az állítás miszerint, drága lenne egy napkollektort telepíteni? Valamint még, ha nem is lenne drága... megéri? Elmondhatjuk, hogy manapság, már jóval olcsóbban létesíthetők ezek a házi erőművek a korábbi évekhez képest. A legfontosabb tényező, ami ebben szerepet játszik nem más, mint az állami támogatás, ami a napkollektor árat igen csak jó irányba fordította. Magyarországnak különböző nemzetközi és főleg EU-s irányelveknek és rendeleteknek kell megfelelnie, különböző vállalásokat kell teljesítenie.

Az egyik ilyen vállalás az alternatív energiaforrások arányának drasztikus növelése a hagyományos energiaforrások számához képest. Ennek a vállalásnak a megvalósulását egy igen kedvezményes hitelprogram szolgálja, ami a GINOP 8.4.1/A-17 Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelprogram nevet viseli. Ez a támogatás többek között a napkollektor rendszerek létesítésére is felhasználható. Ez a hitel 20 éves futamidőre lett szabva, teljesen költség- és kamatmentes. Ez mindenképp egy jelentős lökést jelent azok számára, akik ráuntak már a sárga csekkekre. Habár a sárga szép szín, a zöld még szebb, érdemes számba venni ezt a lehetőséget. 

megújuló energia napkollektor és napelem rendszer ár

A napkollektor ár(ak) (beleértve ebbe magukat a napkollektorokat és hozzátartozó szerkezeteket, valamint a telepítés költségeit is) igen kedvezően alakulnak, de első sorban az állami támogatások ösztönözhetik az embereket arra, hogy napkollektorok telepítését eszközölhessék. 

címkék: